top of page

Leefstijlgeneeskunde

Leefstijlgeneeskunde is gericht op het preventieve en therapeutische doel om potentieel beïnvloedbare risicofactoren te wijzigen door gebruik te maken van op evidentie gebaseerde handelingen die gezond gedrag op een gunstige en duurzame manier kunnen wijzigen’

Vegetables

Wat?

Minstens 1 op 3 volwassenen in België heeft te kampen met een chronische aandoening. Dat cijfer blijft maar stijgen zodat je stilaan kan spreken van een pandemie. Inzetten op een verbetering van leefstijlfactoren ligt aan de basis van nagenoeg elke strategie om deze vicieuze cirkel te doorbreken. Een ongezonde leefstijl zit diep verankerd in onze geest en dagelijkse routine. Er komt heel wat bij kijken om daarin een duurzame verandering te brengen: kennis over de impact van je gedrag op je gezondheid, bewustwording, motivatie, inzicht in hoe je tot verandering kan komen. Het praktisch en haalbaar opbouwen van een gezond gedragspatroon is een uitdaging tussen alle andere uitdagingen van het moderne leven.

Wat kan je verwachten?

Voor de leefstijlgeneeskunde maak ik gebruik van de Fidlab-testen (onderdeel van Medisch Labo Medina). Via eenvoudige bloed-, urine, stoelgang- en speekseltesten kan uw algemene gezondheid in kaart gebracht worden (o.a. darm microbioom, stress test, neurotransmitters, DNA health profiel, enz.). Welke test(en) aangevraagd word(en) wordt individueel bepaald o.b.v. jouw symptomen en je persoonlijke voorkeur. Aan de hand van de resultaten van de test, wordt vervolgens een zeer gericht en individueel bepaald leefstijladvies gegeven.

bottom of page